A hazánkban kapható klasszikus gitárhúrok teszt eredményei

Típus Feszítés E6-A-D
tónus
G-H-E1
tónus
Tartósság
1-10
Fogy. Ár
Ft
Megjegyzés

SavarezCristal Soliste570 CS
normál Kiegyenlített, fényes, érzékenyen induló tónus A Savarez legjobb nylon húrjai, szépen áttetsző tónussal 8 3000 Igazi klasszikus húr, mindenben kiegyenlített, áttetsző, de telt határozott hangzása koncerten és hangfelvételen is jó teljesítményt nyújt.

Savarez 520 RNylon
magas Kiegyenlített, fényes, érzékenyen induló tónus Kissé agresszív, igen határozott tranzienssel megszólaló húrok 7 2600 Különlegességét az adja, hogy a nylon húrok érdesített felülete egy karcosabb, agresszívebb, feltűnőbb hangot eredményez, ezzel valamelyest közelít a sodrott húrok tranzienséhez. Nagyon jó koncert húr, azonban surrogása miatt hangfelvételhez mást javasolt használni. Jó vibrátó érzékenység.

Savarez Allianz Corum 500 ARkarbon
normál Fényes, markáns,határozott hang indulás, gazdag tónus E1 és H fényes, gyors indulású hangG kissé tompa 8 3400 A G húr a készlet gyenge pontja, kissé matt a hangja és lustán indul a H és az E1-hez képest. A tesztelt készletek közül ennek az E1 húrja a legfényesebb, és leggyorsabban induló, és a legintezívebben ütő húr, ezért referenciának tekinthető. Sodrott húrjaik hajlékonyabbak a többi húrénál, következésképpen érzékenyebben reagálnak a pengetés pillanatába. Igen jó vibrato érzékenység.

SavarezCorum Allianz500 AJkarbon 
magas Fényes, markáns,határozott hang indulás, gazdag tónus E1 és H fényes, gyors indulású hangG kissé tompa 8 3400 Az E1 és H húrjai a leggyorsabbak a magas feszítésű kategóriában..A G húr itt is a készlet gyenge pontja, kissé matt a hangja és lustán indul a H és az E1-hez képest. Sodrott húrjaik hajlékonyabbak a többi húrénál, következésképpen érzékenyebben reagálnak a pengetés pillanatában. Vastagon szó és igen nagy hangerő érhető el ezzel a készlettel. Igen jó vibrátó érzékenység.

D'Addario Pro Arte Composites EJ45C
normál Telt,  erőteljes,  kiegyenlített  tiszta tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus, G  húr a legfényesebb 8 3500 A kompozit G húrral a legkiegyenlítettebb húr készlet, érzékeny gazdag tónussal szól minden húrja. Normál nylon G húrja is az egyik legjobb G húr, gyors tranziensekkel. A kompozit húrja  referencia G húr. Sodrott húrjainak feszitése a másféle szintetikus mag miatt enyhén magasabb, hangjuk is teltebb. Jó vibáató érzékenység jellemzi.

D'Addario Pro Arte Composites EJ46C
magas Telt,  erőteljes,  kiegyenlített  tiszta tónus, nagy hangerő Áttetsző, meleg tiszta tónus, G  húr a legfényesebb a magas feszítésű húrok között 8 3500 A kompozit G húrral a legkiegyenlítettebb húr készlet, érzékeny gazdag tónussal szól minden húrja.  Normál nylon G húrja is az egyik legjobb G húr, gyors tranziensekkel. A kompozit húrja referencia G húr ebben a keménységi fokozatban is.  Sodrott húrjainak feszitése a másféle szintetikus mag miatt enyhén magasabb, hangjuk is teltebb. Igen hangos készlet. Jó vibrátó érzékenységű.

D'Addario Pro Arte EJ45Normal Tension
normál Telt, kiegyenlített tiszta tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus 7 2500 Egy nagyon jól kiegyenlített készlet, gazdag áttetsző tónusú készlet. Jó érzékenysége van a vibratóra.

D'Addario Pro Arte EJ46 Hard Tension
magas Telt, kiegyenlített tiszta tónus, nagy hangerő Áttetsző, meleg tiszta tónus 7 2500 Egy nagyon jól kiegyenlített készlet, gazdag áttetsző tónusú készlet, a normál feszítésűnél hangosabb. Jó érzékenysége van a vibrátóra.

D'Addario Pro Arte EJ44 Extra Hard Tension
Extra magas Telt, kiegyenlített tiszta tónus, nagy hangerő Áttetsző, meleg tiszta tónus 7 2500 Ez is egy nagyon jól kiegyenlített készlet, gazdag áttetsző tónusú készlet, igen nagy hangerőre képes, nagykezűeknek ajánlott. Jó érzékenysége van a vibrátóra.

D'Addario EXP45
normál Telt, vastag kiegyenlített  tiszta tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus 10 3200 A kompozit szálakra sodort réz ezüsttel van galvanizálva, melyet még elláttak egy további védő bevonattal. 3-4 szer tovább tart, mint a többi húr. Normál nylon G húrja is az egyik legjobb G húr. Sodrott húrjainak feszítése a másféle szintetikus mag miatt enyhén magasabb, hangjuk is teltebb. Gyors hangindulás jellemzi. Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

D'Addario EXP46
magas Telt, vastag kiegyenlített  tiszta tónus,nagy hangerő Áttetsző, meleg tiszta tónus 10 3200 A kompozit szálakra sodort réz ezüsttel van galvanizálva, melyet még elláttak egy további védő bevonattal. 3-4 szer tovább tart, mint a többi húr. Normál nylon G húrja is az egyik legjobb G húr. Sodrott húrjainak feszítése a másféle szintetikus mag miatt enyhén magasabb, hangjuk is teltebb, és gyorsabban indul. Nagy hangerő jellemzi.  Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

D'Addario EXP44
Extra magas Telt, vastag kiegyenlített  tiszta tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus 10 3200 A kompozit szálakra sodort réz ezüsttel van galvanizálva, melyet még elláttak egy további védő bevonattal. 3-4 szer tovább tart, mint a többi húr. Normál nylon G húrja is az egyik legjobb G húr. Sodrott húrjainak feszítése a másféle szintetikus mag miatt enyhén magasabb, hangjuk is teltebb, és gyorsabban indulnak. Az egyik legnagyobb hangerejű húrkészlet, nagy kezűeknek ajánlott. Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

D'Addario Classic Nylon J27
normál Viszonylag kiegyenlített  tiszta tónus viszonylag tiszta tónus 6 1500 Egy olcsóbb húrkészlet mely tisztán megbízhatóan szól, bár nem túl tartós, az igénybevételeket is kevésbé viseli, azonban nagyon jó húr gyerekeknek, akik kisebb erővel hang játszanak a húrokon

Hannabach Goldin 725 MHT Super Carbon Medium/High Tension
Közép magas Színes, kissé édeskés, egzotikus hangszínek A klasszikus nylon és a legfényesebb karbon közötti "arany" közép út, határozott tranziensekkel 9 4600 Nagyon precíz készlet, jól kiegyenlített színes, gazdag tónussal, kissé kilóg a sorból valamelyest édeskésebb, egzotikusabb tónusával, igen nagy hangerőt lehet vele elérni. Alighanem ez a Hannabach "csúcs modellje".

Hannabach Carbon CAR 1 MHT Karbon magas készlet
Közép magas   A klasszikus nylon és a legfényesebb karbon között valahol 9 1800 Jól kiegyenlített G, H és E1 karbon húrok, azonban a G húr itt is kissé kilóg a sorból, lehetne kissé több fénye, de hangja határozottan, gömbölyded tranzienssel indul. Ez a karbon vastagon szól, vastagsága hasonló a hagyományos nylonéhoz, de annál magvasabban és fényesebben szól.

Hannabach Custom made Bass set 7287
magas Határozott, igen karakteres sodrott készlet   8   Ez a sodrott E6, A és D húrból álló készlet nagyon jól,illeszkedik a fenti karbon készlethez, együtt egy nagyon karakteres, nagy hangerejű kiegyenlített készletet képeznek.

Hannabach Silver Special 815 MT
közepes Meleg, kiegyenlített tiszta tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus 7 2600 Egy jól kiegyenlített készlet, gazdag, áttetsző tónusa van, könnyű rajta játszani, igazi női gitáros húrkészlet.

Hannabach Silver Special 815 HT
magas Meleg, kiegyenlített tiszta tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus 7 2600 Egy jól kiegyenlített készlet, gazdag, áttetsző tónusa van, könnyű rajta játszani, elég nagy hangerő érhető el.

Hannabach Silver Special 815 SHT
Extra magas Meleg, kiegyenlített vastag tónus Áttetsző, meleg tiszta tónus 7 2600 Egy jól kiegyenlített készlet, gazdag, vastag tónusa van, jobb kondícióban lévőknek ajánlott, igen nagy hangerő érhető el.

Hannabach Flamenco 827 MT
közepes markáns kiegyenlített tiszta tónus Áttetsző, határozottan koppanós tónus 7 2600 Jól kiegyenlített készlet, a magasai kicsit ütősebben szólalnak meg, koppanósan indulnak, ugyanakkor gazdag, áttetsző tónusa van, könnyen játszható készlet.

Hannabach Flamenco 827 HT
magas Markáns, vastag kiegyenlített  tónus Áttetsző, határozottan koppanós vastag tónus 7 2600 Jól kiegyenlített készlet, a magasai gömbölydeden,  koppanósan indulnak, ugyanakkor gazdag, vastag tónusa van, jó kondícióban lévő nagykezűeknek ajánlott, óriási hangerő érhető el.

Hannabach Flamenco 827 SHT
Extra magas markáns kiegyenlített  tónus Áttetsző, határozottan koppanós vastag tónus 7 2600 Jól kiegyenlített készlet, a magasai gömbölydeden,  koppanósan indulnak, ugyanakkor gazdag, áttetsző tónusa van, jó kondícióban lévőknek ajánlott.

La Bella 900 Golden Superior Polished
normál Színes, homogén tónus, kissé visszafogott, de tiszta mélyekkel Határozottan koppanós, színes édeskés tónus 7 2000 Magas húrjainak anyaga színezett, hangjuk kissé magasba húz, mint a karbon húroké, sodrott húrjai aranyozottak és polírozottak, egy nagyon különleges készlet, visszafogott basszussal, de gazdag színes felharmónikusokkal, hangfelvételhez ajánlott, halkan surrog a húr,  jól kiegyenlített, nem túl hangos, de nagyon szép hangú készlet.

La Bella 2001Concert Series Medium
Közepes (normál) Meleg, kiegyenlített tónus Meleg, áttetsző tónus,határozott hang indulással 8 2500 Arányosan kiegyenlített készlet, magasai érzékenyen gyorsan indulnak, ajánlott koncerten játszóknak, könnyen játszható, ezért gyerekeknek, vagy kisebb kezű hölgyeknek is nagyon ajánlható minőségi készlet.  Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

La Bella 2001Concert Series Medium Hard
Közepesen magas Meleg, kiegyenlített tónus Meleg, áttetsző tónus,határozott hang indulással 8 2500 Arányosan kiegyenlített készlet, magasai érzékenyen gyorsan indulnak, ajánlott koncerten játszóknak, az előzőnél hangosabb készlet.  Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

La Bella 2001Concert Series Extra  Hard
Extra magas Meleg, vastag kiegyenlített tónus Meleg, áttetsző tónus,határozott hang indulással 8 2500 Arányosan kiegyenlített készlet, magasai érzékenyen gyorsan indulnak, ezen a feszítésen igen vastagon szólnak, de még mindig kellő fénnyel, ajánlott koncerten játszóknak, akiknek nagy kezük és jó kondíciójuk van, az előzőnél még hangosabb készlet. Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

Pyramid 341 Medium
Közepes (normál) Kiegyenlített, határozottan induló tónus Gömbölydeden induló, közepesen áttetsző hangszínnel 6 1000 Nem túl tartós, de megbízható készlet különösen gyerekeknek, akik kisebb menzúrájú gitárokon játszanak nem túl nagy erővel. Igazi "iskola" húr.

Pyramid Super Classic Sterling Silver Clear Nylon Hard Tension 
magas Fényes, kiegyenlítetten meleg, vibrálóan gazdag hangzás Fényes mégis gömbölyded tranziensű telt hangzás 10 5000 A legjobb készlet a tiszta nylon magasú készletek között ebben a keménységi fokozatban.   G húrja jobb, mint a többi karbon készleté. Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

Pyramid Super Classic Double Silver Fluro-Carbon Normal Tension 
normál Fényes, kiegyenlítetten meleg, vibrálóan gazdag hangzás Fényes, gömbölyded tranziensű telt hangzás 10 4400 Az egyik legjobb, legtartósabb készlet ebben a keménységi fokozatban,.  Különösen jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

Pyramid Super Classic Double Silver Fluro-Carbon Hard Tension 
magas Fényes, kiegyenlítetten meleg, vibrálóan gazdag hangzás Fényes, gömbölyded tranziensű telt hangzás 10 4400 Az egyik legjobb, legtartósabb készlet ebben a keménységi fokozatban, G húrja jobb, mint a többi karbon készleté. Nagy hangerőn szólal meg. Nagy kezűeknek javasolt.  Jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

Pyramid Super Classic Double Silver Fluro-Carbon Extra Hard Tension 
Extra magas Vastag, de fényes, kiegyenlítetten meleg, vibrálóan gazdag hangzás Vastag, de még mindig kellő fényű, gömbölyded tranziensű telt hangzás 10 4400 A legjobb, legtartósabb készlet ebben a keménységi fokozatban, G húrja jobb, mint a többi karbon készleté. Hatalmas hangerőn szólal meg. Nagykezű, jó kondíciójú gitárosoknak javasolt.  Jó vibrátó érzékenység a sodrott húrokon.

Criterion C 750 Golden Alloy Bass Clear nylon
normál Homogén tónus, kissé visszafogott mélyekkel Meleg tónus, kissé jellegtelen tranziensekkel 5 1000 Egy közepes tartósságú húr, javasolt tanulóknak, akik kisebb erővel gitároznak.
2006-04-10 12:56:07