T-REX effekt pedálok

Napjainkban, a gitár világában az figyelhető meg, hogy mintegy 10 esztendeje szinte egyáltalán nem gyártanak rack-es effekteket. Ennek sok oka van. Az is érzékelhető, hogy soha ennyi cég nem jött elő annyiféle, és mindenféle analóg pedálos effekttel, mint mostanában. A következő írásokban a dán T-REX Engineering termékeit fogom bemutatni.

A cég nem ismeretlen, hiszen a két alapítója Lars Dahl és Sebastian Jensen már a kilencvenes évek közepén hallattak magukról. Mindketten nagy rajongói a kütyüknek és persze a rockzenének, így nem is volt számukra olyan nagy feladat megalkotni a gitáros világ legjobb MIDI interfészét a legendás Mac1 Mac1 MIDI vezérlőt és BigFoot MIDI pedált. Ez nagyjából azt jelenti, hogy utána már nem nagyon igyekeztek a cégek meghaladni az ő teljesítményüket. Kb. ugyanebben a periódusban kezdték felismerni, hogy a sok színes, újra feltalált analóg pedálokkal sokkal nagyobb üzletet lehet csinálni, mint a rack-es, digitális termékekkel. Nem mondanám, hogy ők voltak az elsők, de azt igen, hogy még éppen jókor léptek a piacra, mert most több százra tehető az a kisebb-nagyobb cég, ami valamilyen ismertebb, vagy kevésbé ismert pedál márkát állít elő.

A 2002-re a T-REX még csupán Dániában volt ismert, az országon kívül teljesen ismeretlen volt. Ekkor csatlakozott a cég marketingstábjába Steen Melgaard, aki nagyon rövid idő alatt ismertté tette a T-REX márkát. Ma már 45 országban van képviseletük, és úgy tűnik ez a diadalmenet csak folytatódik.


Kik használják a T-REX pedálokat?

Az alábbiakban itt közlünk egy felsorolást, ami sokat elárul.
Íme: Carl Verheyen, Carlos Santana, Dave Kilminster, David Gilmour, John Mayer, Mark Tremonti, Michael Angelo Batio, Pete Townshend, Steve Lukather, Carl Carlton, Pascal Kravetz, mind, mind csupa jó hangízlésű ember.

Hazai képviselet

A T-REX pedálok hazai képviseletét partnerünk, a Cemid Kft. látja el, így közvetlenül tőlük fogjuk megkapni a T-REX pedálokat tesztelésre. A termékek természetesen a Cemid partner üzletekben kaphatók és kipróbálhatók.

Az elkövetkezendő napokban tehát legyetek résen, látogassátok a www.gitarhangtechnika.hu honlapot, mert jön a T-REX!

Csatlakozó linkek:

Szabó Sándor

2008-11-18 16:56:06