Hiwatt erősítők a Mezzoforte hangszerboltban

Kb. Úgy meglepődtem a boltba belépve, mint úgy 15 éve, amikor híre ment, hogy van Pesten egy hangszerbolt, ahol minden igazi gitárcucc megtalálható, kipróbálható, megvehető és van belőle választék is. A mai világ kissé más felé tendál, mindenből van tengernyi, de szinte csak az olcsó dolgok, és az igazi minőségi eszközöket szinte ma is csak kézen közön lehet megszerezni, esetleg megrendelésre, ugyan úgy, mint régen.....Persze egy pillanatra se gondoljuk, hogy Pesten vagy vidéken nincsenek jó boltok. Vannak, azonban az említett tendencia mindegyikükre egyformán vonatkozik. Ha már a tendenciánál tartunk érdemes egy összehasonlítást tenni. Januárban New Yorkban jártam és a barátom elvitt Manhattannban egy utcába, ahol van vagy 30 hangszerbolt, általában nem nagyok, de sok van belőlük. Bementem vagy 4 boltba és elképesztő mennyiségű, választékú gitárt, erősítőt láttam. Amint nézelődtem, valami nem stimmelt és megkérdeztem az eladót, hogy tartanak-e Ibanez gitárokat. Az eladó azonnal látta, hogy a világ másik végéről jöttem és próbált útbaigazítást adni, hogy Manhattan szívében vagyunk és itt csak amerikai gitárok kaphatók. Aztán elmentem még egy pár üzletbe és ugyanezt tapasztaltam. Egyszerűen nem láttam olcsó gitárt, illetve távolkeleti gyártású gitárt. Ez is egy tendencia.

Itthon pedig van egy bolt, a Mezzoforte ahol eddig még nem forgalmazott legendás angol erősítőmárkából láttam egy hegyet, és persze hogy kedvem támadt tesztelni őket. Amint megláttam a HIWATT erősítőket azonnal előjöttek a régi emlékeim a legendás Who és Pink Floyd korszakból, ahol azt a legendás gitárhangzást HIWATT erősítőkön hallhattuk.

A legenda persze tovább él, hiszen az erősítő gyártás tovább folytatódik ráadásul igyekeznek kevés kompromisszumot alkalmazni, ami ez esetben azt jelenti, hogy a csöves erősítők ugyanolyan kézi forrasztással és áramkörrel készülnek, mint akkoriban. Nincs bennük nyomtatott áramkör.

Nagyon örültem, hogy ez a bolt felvállalta a HIWATT erősítők forgalmazását. Az eladó fiúk készségesen a rendelkezésemre álltak és nagyszerű élmény volt ott próbálgatni ezeket a nagyon finom csöves csodákat. Végül kiválasztottam 3 olyan nagyszerű modellt, ami nem csupán a hangja miatt volt szimpatikus, hanem a kivitele és a várható érdeklődés miatt is úgy gondoltam fókuszba állítom őket. További részleteket az alábbiakban olvasható tesztekből tudhattok meg.

2006-08-31 21:34:11