Backyard Babies Magyarországon

Meglepően sok tehetséges rockbanda kerül ki napjainkban a skandináv országokból. A '80-as évek glam irányzatának meghatározó jelensége volt az azóta ismét aktív finn zenekar, a Hanoi Rocks. A kortárs rock n' roll zenekarok között pedig azóta rendkívül sok skandináv banda ér el jelentős sikereket minőségi zenéjével. Hardcore Superstar, Private Line, Crashdiet, Gemini Five, hogy csak néhányat említsek... És az elmaradhatatlan Backyard Babies, akik tegnap este, a zenekar fennállása óta első ízben léptek föl hazánkban, a Hangfoglalás zárófesztivál fénypontjaként. Előttük azonban még föllépett 3 magyar zenekar: a Nuke, a Nomad és a Shell Beach, továbbá az osztrák King Tiger együttes. A Gitárhangtechnika.hu stábja a King Tiger játéka közben érkezett a helyszínre. Nagyon belevaló zenét játszik a banda, érdemes lesz rájuk odafigyelni!

A King Tiger fellépése után azonban az izgalom minden addiginál nagyobbra nőtt... A magyar rajongók sokéves várakozása teljesedett be, mikor nem sokkal fél 12 előtt felcsendültek az intro, a "People Like People Like People Like Us" hangjai. A zenekar pedig színpadra lépett, és kezdetét vette a több mint egy órás rock n' roll őrület. A banda kirobbanóan jó formában volt, éltek a színpadon, és érezni lehetett az energiát, amit átadnak a hálás közönségnek.

Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy ennél jobb közönséget nem is kívánhattak volna maguknak. Úgy tűnik, ezt ők is így gondolták, ugyanis az együttes szólógitárosa, Dregen egy alkalommal jelentőségteljesen szalutált a közönségnek. A rajongók kemény magja zászlókkal érkezett, melyet nem csak lobogtattak, de fel is dobtak a színpadra. Az egyiket a zenekar kiterítette egy hangfalra, a másikat pedig Dregen vette nyakába. Tökéletes volt a közönség és a zenekar közti összhang, amiből a svéd rockerek minőségi játékkal, a magyar rajongók pedig hatalmas tombolással vették ki részüket. Az élményt a jó hangosítás tette tökéletessé.

Az együttest nem csak szakmailag, de emberileg is hatalmas dicséret illeti. Az igazán elszánt rajongók ugyanis hajnali kettő óráig vártak a szakadó esőben épület kijáratánál, hogy találkozhassanak kedvenceikkel. A zenekar minden tagja maximálisan közvetlen volt. Semmi allűr, semmi nagyképűség. Szívesen osztottak autogramokat, és örömmel álltak be közös fénykép készítéséhez is, valamint elmondták, hogy nagyon várják már, hogy viszontláthassanak minket. Mi pedig elmondtuk, mennyire jó bulit csináltak, és mennyire várjuk már a következő alkalmat, mikor Magyarországra látogatnak. Ezúton mondanék köszönetet a Hangfoglalás szervezőinek, hogy egy ilyen fantasztikus zenekart hívtak el hazánkba, valamint a Backyard Babies-nek a felejthetetlen estéért.

Keep rockin', guys!

Szabó Ádám

2006-09-17 23:31:14