Bemutatkozik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Ha valaki már járt Balatonfüreden, nem egyhamar felejti el a város különleges hangulatát.

A Balaton, a Tagore sétány a parton, öreg fáival, a Kossuth-forrás, Széchenyi Ferenc kastélya, a Jókai-villa, és még megannyi csodálatos épület és hely varázsolja el a látogatót. A város fontos kulturális központja a régiónak. Egymást érik a fesztiválok rendezvények, amelyek közül az 1825-tól megrendezett Anna-bál talán a legismertebb. Ez a város ad otthont az idei évtől kezdve a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztiválnak. A város adottságai meghatározóak a rendezvények helyszíneinek kiválasztásában. A délelőtti mesterkurzusok az Eszterházy Teremben lesznek megrendezve, kotta-, és CD vásárral, hangszerkiállítással egybekötve, az esti koncerteken az Anna Grand Hotel dísztermében fogjuk a híres művészek koncertjeit hallgatni, (ez a terem az Anna-bál színhelye!) a jazz estnek és a flamenco show-nak a nemrég felépült Balaton Szabadidő és Konferencia Központ szabadtéri színpada ad otthont. De ami a legkülönlegesebb lesz, az a lehetőség, hogy a résztvevők bemutatkozhatnak a külön nekik szervezett koncerteken!

Minden délután koncertet szervezünk a résztvevők közreműködésével az idén tavasszal elkészült Móló Színpadon, karitatív koncerteket szervezünk a Szívszanatóriumban, és iskolákban, és bevisszük a gitár hangját a templomok Istentiszteleteire is. Mindenhol a gitár hangja fog szólni egy héten keresztül Balatonfüred városában! Ha valaki edzeni akarja a programját, akár minden nap játszhat! Jó próba ez azoknak, akik a zenei pályát szeretnék választani életcéljuknak!

Ha szerencsénk lesz, és az időjárás a kedvünkben jár, leszaladhatunk a Balaton partjára is, hogy ússzunk egyet, vagy süttessük a hasunkat a nyár eleji napsugarakkal. Tanulás, gitározás, szórakozás, koncerthallgatás, ismerkedés, nyaralás a Balaton partján, jó levegőn - kell ennél több?

Ha pedig elfáradtunk a nap végére, a szállásunk egy balatonparti hotel lesz, közel a kurzus és a koncertek színhelyéhez. Azt hiszem, hogy az egész napi programok után jól fogunk aludni!

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a nem mindennapi fesztivál, és úgy érzed, ott a helyed, jelentkezz, mi sok szeretettel várunk!

A találkozásunkig jó munkát kívánva,

Eötvös József
Liszt-díjas gitárművész
Művészeti vezető

2006-03-09 19:40:44