Steve White San Diego mellett él, Kaliforniában. Nem könnyű megfelelő módon jellemezni ennek a kivételes zenésznek a művészetét. Egyedi hangzást és ritkán hallható stílust fejlesztett ki, ami régiónkban alig van jelen. Élő előadása mindig lenyűgözi le közönségét, azzal az érzéssel távoznak, hogy egy egész zenekart hallottak.

Énekét és gitárjátékát a blues finom hangulatai szövik át, de igazságtalanság lenne őt egyszerűen "blues-embernek" címkézni még akkor is, ha kötődik annak hagyományaihoz.

Még azok a dalok is sajátjainak hatnak előadásában, melyeknek nem ő a szerzője. Steve játéka nemcsak zenei élmény, hanem érdekes látvány is: gitárján saját maga által kitalált egyedi hangolást alkalmazva, a folyamatos basszus játék közben jobb kézzel ritmikus hangsúlyokat ütöget a húrokon, és dobként használja a gitár fedlapját. Ujján slide gyűrűvel, szája előtt síró blues harmonikával tölti ki érdes hangú dalai szünetét, miközben klumpába bújtatott lába folyamatosan dobol saját tervezésű, kihangosított "lábdeszkáján".

Steve előadása nagyon szuggesztív; nem nyomatékosítja a technikai trükköket, azok nem is észlelhetőek. Játéka spontán és ezért organikusan összetett. Nemcsak hallani, látni is kell őt.

Steve White a piacvezető csúcs minőségű akusztikus erősítők gyártója, az AER endorsere világszerte. Ennek az együttműködésnek köszönhetően vendégként, koncert turnékon, fesztiválokon, ezen felül hangszerkiállításokon fellépve bejárta az egész világot.

Bár Magyarországon már többször is koncertezett, legutóbb 2005-ben a Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztiválon is, az európai közönség napjainkban fedezi fel.

Honlapcímek:

Steve White honlapja: www.stevewhiteblues.com
AER honlapja www.aer-centraleurope.com

Budapest, 2008. október 20.

Kovács László
AER Közép-Európai Bt.
lk@aer-centraleurope.com
06 30 397 43 78

2008-10-24 00:40:24